Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,125 l wywaru z mięsa lub ryb
3 dag śmietany

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRozetrzeć na surowo mąkę z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać śmietanę, troszkę siekanego zielonego koperku, zagotować i polać potrawę.

Używa się do potrawek białych lub do ryb szczególnie karasi.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (50 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos grzybowy 2 Sos grzybowy z miksera Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos węgierski Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Tagi:
- Licznik - 002648

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!