Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,125 l wywaru z mięsa lub ryb
3 dag śmietany

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRozetrzeć na surowo mąkę z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać śmietanę, troszkę siekanego zielonego koperku, zagotować i polać potrawę.

Używa się do potrawek białych lub do ryb szczególnie karasi.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 24 kwietnia 2019
Imieniny Bony, Horacji, Jerzego
113 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Mąkę należy zawsze przed użuciem napowietrzyć. I wcale nie musi to być drobne sitko. Można użyć nawet druszlaka o grubszych oczkach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos z żurawin i jabłek Sos z awokado Beszamel Sos grzybowy do sztuki mięsa kopytek Sos prowansalski

Tagi:
- Licznik - 003071

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!