Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos biały zwyczajny do mięs i ryb
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,125 l wywaru z mięsa lub ryb
3 dag śmietany

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRozetrzeć na surowo mąkę z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać śmietanę, troszkę siekanego zielonego koperku, zagotować i polać potrawę.

Używa się do potrawek białych lub do ryb szczególnie karasi.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos szczawiowy Sos cytrynowy rumiany do kotletów cielęcych Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną Sos czosnkowy 1 Sos pieczeniowy

Tagi:
- Licznik - 002972

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!