Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos bearnaise: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos bearnaise
Składniki

2 łyżki estragonu (świeżego)
3 łyżki octu winnego
1/2 filiżanki masła w małych porcjach
2 żółtka
łyżka wody
sok z cytryny
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneEstragon, ocet, żółtka oraz wodę wymieszaj. Wszystko delikatnie podgrzej. Kiedy jaja się zetną dodawaj po trochu masło, stale mieszając.
Na końcu dosmacz sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chrzanowy z czarną porzeczką Sos z jabłek i pomidorów Beszamel Sos czosnkowy 1 Sos podlaski do kiełbasy lub ryb

Tagi:
- Licznik - 003649

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!