Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Beszamel sos: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Beszamel sos
Składniki

12 dag masła
2 dag mąki
0,25 l śmietanki
4 żółtka
bulion

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneĆwiartkę masła przesmażyć z łyżką mąki, rozprowadzić dwoma łyżkami bulionu i dolewać po trosze szklankę młodej śmietanki, przegotowanej poprzednio. Posolić, rozcierając ciągle w rondlu kopystką. Gotować długo do gęstości i pilnując, aby się nie przypaliło. Gdy ostygnie, zaprawić czterema żółtkami, rozbitymi z łyżką śmietany.
Można utrzeć i korzonek chrzanu, oparzyć, wycisnąć sok z chrzanu i zmieszać tenże sok z beszamelem, od razu zgęstnieje.

Takim beszamelem polewa się indyka.
Doskonałą odmianą jest do cielęciny lub sztuki mięsa.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 marca 2019
Imieniny Benedykta, Lubomiry, Lubomira
79 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (66 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos tatarski Paprykowy dip - Kuchnia Meksykańska Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos grzybowy 2

Tagi:
- Licznik - 004381

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!