Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Beszamel : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Beszamel
Składniki

12 dag masła
2 dag mąki
0,25 l śmietanki
4 żółtka
bulion

Sposób przygotowania

SosyĆwiartkę masła przesmażyć z łyżką mąki, rozprowadzić dwoma łyżkami bulionu i dolewać
po trosze szklankę młodej śmietanki, przegotowanej poprzednio.
Posolić, rozcierając ciągle w rondlu kopystką.
Gotować długo do gęstości i pilnując, aby się nie przypaliło.
Gdy ostygnie, zaprawić czterema żółtkami, rozbitymi z łyżką śmietany.
Takim beszamelem polewa się indyka.
Doskonałą odmianą jest do cielęciny lub sztuki mięsa.

Można utrzeć i korzonek chrzanu, oparzyć, wycisnąć sok z chrzanu i zmieszać tenże sok z beszamelem, od razu zgęstnieje.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Imieniny Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
17 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos podlaski do kiełbasy lub ryb Sos biały zwyczajny do mięs i ryb Sos do ryb z kaparów Sos grzybowy 2 Sos z awokado

Tagi:
- Licznik - 002904

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!