Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Surówka z ogórków i czosnku: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Surówka z ogórków i czosnku
Składniki

4 ogórki
5 ząbków czosnku
1 pęczek koperku
1 łyżka wody
1 łyżka soku z cytryny
pieprz
olej
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na surówki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOgórki umyć i jeśli są młode, krajać w cienkie plasterki bez obierania. Oczyścić czosnek, rozdrobnić łyżką lub w moździerzu i zalać wodą. Odcedzić sok z ogórków i włożyć je do naczynia, w którym podamy surówkę. Posypać solą. olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem. Wszystko wymieszać.
Surówkę można ozdobić koperkiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (35 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SZPARAGI Z MASŁEM SAŁATKA Z TRUSKAWEK POMIDORY NADZIEWANE SAŁATKA RYBNĄ SAŁATKA ZE ŚWIEŻEJ PAPRYKI Bób z wędzonką

Tagi:
- Licznik - 003529

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!