Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Surówka z czerwonej kapusty: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Surówka z czerwonej kapusty
Składniki

500 g czerwonej kapusty
1 cebula
1-2jabłka
1-2 łyżki oleju
sól
cukier
kwasek cytrynowy lub ocet

Sposób przygotowania

Przepisy na surówki, sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSposób I:

Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkować, cebulę obrać i opłukać, jabłka umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do kapusta posolić, posypać cukrem, skropić octem lub kwaskiem cytrynowym i wymieszać z olejem.

Sposób II:

Kapustę oczyszczoną poszatkować, posolić, sparzyć gorącą wodą. Wodę zlać, kapustę ostudzić lub przelać zimną wodą. Dodać kwasek cytrynowy, pokrojone jabłka i cebulę, cukier. Wymieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Oczy ryby powinny być jasne, błyszczące i wypukłe. Matowe i zapadnięte świadczą o nieświeżości ryby."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem Sałatka z buraków i orzechów Makaron z szynką i grzybami Sałatka z kurczakiem i ziemniakami

Tagi:
- Licznik - 003308

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!