Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Surówka z czerwonej kapusty: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Surówka z czerwonej kapusty
Składniki

500 g czerwonej kapusty
1 cebula
1-2jabłka
1-2 łyżki oleju
sól
cukier
kwasek cytrynowy lub ocet

Sposób przygotowania

Przepisy na surówki, sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSposób I:

Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkować, cebulę obrać i opłukać, jabłka umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do kapusta posolić, posypać cukrem, skropić octem lub kwaskiem cytrynowym i wymieszać z olejem.

Sposób II:

Kapustę oczyszczoną poszatkować, posolić, sparzyć gorącą wodą. Wodę zlać, kapustę ostudzić lub przelać zimną wodą. Dodać kwasek cytrynowy, pokrojone jabłka i cebulę, cukier. Wymieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 22 września 2018
Imieniny Maury, Milany, Tomasza
264 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z buraków i warzyw Sałatka z papryki i ryżu Letnia Sałatka ze Świderkami Grejpfruty z serem Seler zapiekany

Tagi:
- Licznik - 003093

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!