Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SURÓWKA MIESZANA: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
SURÓWKA MIESZANA
Składniki

1 główka sałaty
1 kalafior
3 ogórki
1 pęczek rzodkiewek
15 dag sera Kaszkawał
sól
woda

Sposób przygotowania

Umyć liście sałaty, zanurzyć je w wodzie z solą, zostawić na pół godziny, wyjąć i odcedzić. Kalafior pociąć
na równe cząstki, posolić i odstawić na jakiś czas. Rzodkiewki i ogórki pokrajać w cienkie krążki, a ser w
drobną kostkę. Na talerzu ułożyć najpierw liście sałaty, potem kłaść na nie kalafior, następnie ogórki, rzodkiewki i na końcu ser; pośrodku warzyw ułożyć ser. Surówkę można podawać z różnymi dodatkami ( musztardą ) i sokiem z cytryny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 24 kwietnia 2018
Imieniny Bony, Horacji, Jerzego
113 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SAŁATKA WŁOSKA Surówka z czerwonej kapusty Jajka w koszulkach Kalafior z wina Sałatka śledziowa

Tagi:
- Licznik - 002725

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!