Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka z rzodkiewki: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka z rzodkiewki
Składniki

50 dag kiełków rzodkiewki
2 pęczki rzodkiewki
główka sałaty
15 dag sera żółtego
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki octu
2 łyżki musztardy
4 łyżki oleju
łyżeczka cukru
listki świeżej bazylii
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki, sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKiełki przebrać, umyć, dokładnie osączyć na sitku. Rzodkiewkę w pęczkach umyć. Kilka zostawić do dekoracji. Resztę pokroić w paseczki. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ser pokroić w paski. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Przygotować sos: musztardę i ocet dokładnie wymieszać na następnie dodać szczypiorek i doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na końcu dodać olej i całość dobrze wymieszać. Kiełki, rzodkiewkę, sałatę oraz ser połączyć ze sobą. Przed podaniem polać sosem. Po wierzchu udekorować polówkami rzodkiewek oraz gałązkami świeżej bazylii.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Sałatka z rzodkiewki Sałatka z rzodkiewki
Komentarze (1):

Do tej ze zdjęć dodałem wszystkie "zielsko z bazaru" które dostałem. Dodany przez: Amiro (13-12-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 17 października 2017
Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora
289 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem Fasolka Szparagowa Sałatka Fasola z grzybami Jaja faszerowane szynką Letnia Sałatka ze Świderkami

Tagi:
- Licznik - 004170

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!