Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli
Składniki

500 g czerwonej kapusty
100 g perłowej fasoli
1-2 duże jabłka
1 duża cebula
3-4 łyżki oleju
1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego lub 1-2 łyżki octu
sól
cukier

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, sparzyć, odcedzić, przestudzić. Fasolę ugotować (przed ugotowaniem namoczyć na noc lub na kilka godzin). Jabłka i cebulę obrać, pokroić. Wszystko wymieszać, dodając olej, kwasek cytrynowy (lub ocet), sól i cukier.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 16 lipca 2019
Imieniny Eustachego, Mariki, Mirelli
196 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z pomidorów i serem Feta SAŁATKA Z TRUSKAWEK SAŁATKA WŁOSKA Grejpfruty z serem Kutia - Wigilia

Tagi:
- Licznik - 003843

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!