Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka z buraków i kiszonej kapusty: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka z buraków i kiszonej kapusty
Składniki

1/2 kg buraków
1/4 kg kwaszonej kapusty
2 cebule
1-2 łyżki pokrojonego szczyptom
3-4 łyżki oleju
mniej niż 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
sól
cukier
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneBuraki umyć, ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać pokrojoną kwaszoną kapustę, cebulę, szczypior oraz olej. Przyprawić do smaku, dodając sól, cukier, kwasek cytrynowy, pieprz

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli Makaron z szynką i grzybami Sałatka z białego mięsa i selera Sałatka z rzodkiewki Sałatka zielona z jabłkiem

Tagi:
- Licznik - 004820

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!