Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka z buraków i fasoli : Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka z buraków i fasoli
Składniki

2 kg buraków
100 g drobnej, białej, perłowej fasoli
1 łyżka utartego chrzanu
2 łyżki majonezu
sok z cytryny lub 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
sól
cukier
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneFasolę namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, tak aby woda pod koniec się wygotowała. Buraki umyć, ugotować, obrać, pokroić w drobne paski lub półplasterki, dodać fasolę, chrzan, majonez.Wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, solą, cukrem i pieprzem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Groszek duszony z marchewką Camembert w sosie żurawinowym Sałatka z buraków groszku i papryki Surówka z czerwonej kapusty Cebula faszerowana grzybami

Tagi:
- Licznik - 003396

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!