Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SAŁATKA WŁOSKA : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
SAŁATKA WŁOSKA
Składniki

2 bakłażany średniej wielkości
1-2 cebule
4 ząbki czosnku
pietruszka
1 pomidor
1 ostra papryka
20 dag sera feta
ocet
olej
sól

Sposób przygotowania

Upiec bakłażany, obrać i drobno posiekać lub zgnieść. Dodać sparzony, obrany ze skórki, drobno pokrajany pomidor i wymieszać wszystko z posiekaną cebulą, czosnkiem, pietruszką i zieloną papryką. Odcedzić w sitku tak, aby masa była jak najbardziej zbita. Połączyć ją z pokrajanymi w kostkę kawałeczkami sera, dodać sól, ocet i olej do smaku.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 15 listopada 2018
Imieniny Amielii, Idalii, Leopolda
318 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.6/5 (40 głosów oddany-e)

Porada

"Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z sosem francuskim Kutia - Wigilia Dobra sałatka Sałatka z buraków i warzyw Orzeźwiająca sałatka z arbuzem

Tagi:
- Licznik - 003003

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!