Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SAŁATKA RYBNA : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
SAŁATKA RYBNA
Składniki

90 dag ryby
20 dag buraków
1 główka sałaty
20 dag kwaszonych ogórków
4 jaja
0,3 Litra sosu majonezowego
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na sałatki, surówkiTę potrawę należy sporządzić z ryby bez ości, o białym mięsie. Rybę wypatroszyć, oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, ściągnąć skórę. Usunąć kręgosłup i ości, pokrajać mięso na drobne kawałki. Pokrajane mięso, ułożyć na środku półmiska, uformować stożek, polać sosem majonezowym. Udekorować dookoła majonezem, pokrajaną w drobną kostkę galaretą, przyrządzoną z wywaru w którym gotowała się ryba, kwaszonym ogórkiem i pokrajanymi na cztery części ugotowanymi na twardo jajami.


Podawać na zimno, po schłodzeniu w lodówce.


Z sałatki rybnej można zrobić też bardzo dobre " pomidory nadziewaną sałatką rybną ".

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 stycznia 2018
Imieniny Fabioli, Miły, Sebastiana
19 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.5/5 (29 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SURÓWKA MIESZANA Sałatka z ogórkiem i cebulą SZPINAK MROŻONY PRZEKĄSKA Z RYBY GOTOWANEJ KAPUSTA DUSZONA

Tagi:
- Licznik - 002684

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!