Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka na ciepło: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka na ciepło
Składniki

50 dag zielonej fasolki szparagowej
50 dag ziemniaków
2 zielone papryki
35 dag boczku wędzonego
1 cebula
2 łyżki octu winnego
olej
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneFasolkę oczyścić, umyć i ugotować. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek pokrajać w plasterki i usmażyć na małej ilości oleju, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić aż cebula nabierze złotego koloru. Zdjąć z ognia, dodać ocet i odstawić żeby ostygło. Obrać ziemniaki i pokrajać w plasterki. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pociąć w paski i zmieszać z ziemniakami. Dodać fasolkę i boczek z cebulą, posypać solą i pieprzem.

Podawać sałatkę na ciepło.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Noże zardzewiałe oczyścimy, przeciągając je przekrojoną cebulą, a następnie sola by usunąć przykry zapach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Mizeria z sosem koperkowym Sałatka zielona z jabłkiem Sałatka z buraków groszku i papryki Sałatka z sosem francuskim Cebula faszerowana grzybami

Tagi:
- Licznik - 003222

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!