Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sałatka na ciepło: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Sałatka na ciepło
Składniki

50 dag zielonej fasolki szparagowej
50 dag ziemniaków
2 zielone papryki
35 dag boczku wędzonego
1 cebula
2 łyżki octu winnego
olej
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneFasolkę oczyścić, umyć i ugotować. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek pokrajać w plasterki i usmażyć na małej ilości oleju, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić aż cebula nabierze złotego koloru. Zdjąć z ognia, dodać ocet i odstawić żeby ostygło. Obrać ziemniaki i pokrajać w plasterki. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pociąć w paski i zmieszać z ziemniakami. Dodać fasolkę i boczek z cebulą, posypać solą i pieprzem.

Podawać sałatkę na ciepło.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 lipca 2019
Imieniny Sławy, Sławosza, Żelisławy
203 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.37/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Fasola z grzybami SAŁATKA WŁOSKA Sałatka z kurczakiem i ziemniakami Groszek duszony z marchewką Makaron z szynką i grzybami

Tagi:
- Licznik - 003529

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!