Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW
Składniki

30 dag szparagów.


====

Przygotowanie - 30 mim
Gotowanie - 20 minut.

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, następnie pęd szparaga ułożyć na lewym, ewentualnie na prawym nadgarstku i przytrzymać je główkę kciukiem i palcem środkowym. Należy obierać go płynnym ruchem, zaczynać około 3-4 cm poniżej główki, aż do pędu. Należy go przy tym obracać. Szparaga trzeba obierać bardzo dokładnie aby usunąć całe łyko. Do obierania można używać noża albo obieraczki. Po obraniu szparagów należy odciąć dolny kawałek długości około 2 cm. Obcięte części również można wrzucić do wody, w której będą gotowały się szparagi. Szparagi zwinąć w pęczki po 6-10 sztuk i włożyć do osolonego wrzątku, po czym gotować 15-20 min. - im łodygi cieńsze, tym krócej.
Rada: Jeżeli nie używa się szparagów w dniu ich zakupu, należy je umyć, zawinąć w wilgotną ściereczkę i przechowywać lodówce w pojemniku do warzyw.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 22 marca 2019
Imieniny Bogusława, Jagody, Katarzyny
80 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem Sałatka z buraków i orzechów Sałatka z pomidorów i serem Feta Jaja faszerowane szynką SAŁATKA WIOSENNA

Tagi:
- Licznik - 003598

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!