Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem: Dodał: Justyna | Dnia: 03-8-2014
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem
Składniki

- 1 arbuz
- 1 opakowanie sera feta
- pół opakowania ziaren słonecznika
- rukola
- oliwa z oliwek
- paczka czipsów Crispy Natural – Chrupiące Plasterki Truskawki
- sól, pieprz

Sposób przygotowania

Schłodzony w lodówce arbuz należy pokroić na kawałki. Rukolę umyć, osuszyć listki i połączyć z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo mielony pieprz. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, dzięki czemu ziarenka będą mieć wyjątkowy aromat. Dodać ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza i rukoli, wymieszać. Do sałatki dodać fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Przed podanie schłodzić sałatkę w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (84 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Grejpfruty z serem Sałatka z czerwonej kapusty Cebula faszerowana grzybami Surówka z ogórków i czosnku Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Tagi:
- Licznik - 008890

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!