Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem: Dodał: Justyna | Dnia: 03-8-2014
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem
Składniki

- 1 arbuz
- 1 opakowanie sera feta
- pół opakowania ziaren słonecznika
- rukola
- oliwa z oliwek
- paczka czipsów Crispy Natural – Chrupiące Plasterki Truskawki
- sól, pieprz

Sposób przygotowania

Schłodzony w lodówce arbuz należy pokroić na kawałki. Rukolę umyć, osuszyć listki i połączyć z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo mielony pieprz. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, dzięki czemu ziarenka będą mieć wyjątkowy aromat. Dodać ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza i rukoli, wymieszać. Do sałatki dodać fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Przed podanie schłodzić sałatkę w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 sierpnia 2017
Imieniny Bernarda, Sabiny, Samuela
231 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW Jajka w koszulkach Groszek duszony z marchewką Cebula faszerowana grzybami Brokuły z jajkiem

Tagi:
- Licznik - 006549

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!