Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Mizeria z sosem koperkowym: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Mizeria z sosem koperkowym
Składniki

1 ogórek sałatkowy
1 cebula
1 pęczka koperku
30 dag jogurtu naturalnego
sok z cytryny
8 listków sałaty
plasterki cytryny
gałązki koperku do dekoracji
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na mizerię - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOgórek oczyścić. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na szatkownicy. Przełożyć do miski, posypać solą, odstawić pod przykryciem na 20 min. Cebulę obrać, podzielić najpierw na ćwiartki, a następnie pokroić w piórka. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać.

Przygotować sos koperkowy: jogurt roztrzepać widelcem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Dodać cebulę oraz koperek. Liście sałaty opłukać, obłożyć nimi cztery miseczki. Na sałacie umieścić odciśnięte z soku ogórki, polać przygotowanym sosem koperkowym. Wszystkie porcje mizerii udekorować plasterkami cytryny i gałązkami koperku.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (40 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SAŁATKA ZE ŚWIEŻEJ PAPRYKI PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW Groszek duszony z marchewką Brokuły z jajkiem Orzeźwiająca sałatka z arbuzem

Tagi:
- Licznik - 003910

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!