Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kutia - Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Kutia - Wigilia
Składniki

1 szklanka pszenicy bez łusek
1 szklanka maku
1 szklanka słodkiej śmietany
3 łyżki miodu
Rodzynki
Orzechy
Cukier waniliowy

Sposób przygotowania

Przepisy na wigilięPszenicę gotować 3-3.5 godziny, odcedzić i ostudzić. Mak sparzyć odstawić na 2-3 h i przekręcić przez maszynkę 2-3 razy razem z cukrem waniliowym. Do ostudzonej pszenicy dodać przekręcony mak, posiekane orzechy ( migdały ), rodzynki, rozpuszczony w małej ilości przegotowanej wody miód. Zalać śmietaną i dosłodzić cukrem do dowolnego smaku.
Odstawić na 1 h.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 października 2018
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SZPINAK MROŻONY Sałatka z sosem francuskim Camembert w sosie żurawinowym Ślimaki winniczki Grejpfruty z serem

Tagi:
- Licznik - 003504

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!