Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kutia - Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Kutia - Wigilia
Składniki

1 szklanka pszenicy bez łusek
1 szklanka maku
1 szklanka słodkiej śmietany
3 łyżki miodu
Rodzynki
Orzechy
Cukier waniliowy

Sposób przygotowania

Przepisy na wigilięPszenicę gotować 3-3.5 godziny, odcedzić i ostudzić. Mak sparzyć odstawić na 2-3 h i przekręcić przez maszynkę 2-3 razy razem z cukrem waniliowym. Do ostudzonej pszenicy dodać przekręcony mak, posiekane orzechy ( migdały ), rodzynki, rozpuszczony w małej ilości przegotowanej wody miód. Zalać śmietaną i dosłodzić cukrem do dowolnego smaku.
Odstawić na 1 h.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 04 grudnia 2020
Imieniny Barbary, Hieronima, Krystiana
338 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Koreczki SAŁATKA WŁOSKA Fasolka Szparagowa Sałatka Orzeźwiająca sałatka z arbuzem Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Tagi:
- Licznik - 005340

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!