Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KAPUSTA DUSZONA : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
KAPUSTA DUSZONA
Składniki

0,6 kg kapusty czerwonej
3 dag smalcu
3 dag cebuli
2 dag cukru
2 g kminku
ocet
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na kapustę duszoną - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKapustę oczyścić z zewnętrznych liści, wyciąć kaczan, poszatkować, osolić, odstawić na 30-35 minut. Drobno pokrajaną cebulę zeszklić na smalcu. Rozprowadzić wodą z octem, włożyć poszatkowaną kapustę, dodać kminek, cukier, sól i pod przykryciem dusić do miękkości.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Mąkę należy zawsze przed użuciem napowietrzyć. I wcale nie musi to być drobne sitko. Można użyć nawet druszlaka o grubszych oczkach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

POMIDORY NADZIEWANE SAŁATKA RYBNĄ Sałatka z ogórkiem i cebulą SZPARAGI Z MASŁEM Ślimaki winniczki Sałatka z papryki, marchwi i selera

Tagi:
- Licznik - 003959

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!