Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kalafiory z wody: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Kalafiory z wody
Składniki

2 duże kalafiory
30 g bułki tartej
50 g masła lub margaryny
sól
cukier

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki, surówki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKalafiory dokładnie oczyścić i umyć, włożyć do naczynia z duża ilością wrzącej, osolonej wody i osłodzonej do smaku. Gotować bez przykrycia tylko tyle czasu, by kalafiory zmiękły, lecz nie rozgotowywać ich. Odcedzone z wody kalafiory posypać zrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem lub margaryną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kalafior z wina Soczewica z grzybami na szybko SAŁATKA WIOSENNA SZPARAGI Z MASŁEM Kolorowa sałatka

Tagi:
- Licznik - 002626

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!