Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kalafiory z wody: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Kalafiory z wody
Składniki

2 duże kalafiory
30 g bułki tartej
50 g masła lub margaryny
sól
cukier

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki, surówki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKalafiory dokładnie oczyścić i umyć, włożyć do naczynia z duża ilością wrzącej, osolonej wody i osłodzonej do smaku. Gotować bez przykrycia tylko tyle czasu, by kalafiory zmiękły, lecz nie rozgotowywać ich. Odcedzone z wody kalafiory posypać zrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem lub margaryną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 kwietnia 2019
Imieniny Apoloniusza, Bogusławy, Gościsławy
107 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW SAŁATKA WIOSENNA Sałatka z piersi kurczaka Sałatka z sosem francuskim PRZEKĄSKA Z RYBY GOTOWANEJ

Tagi:
- Licznik - 003370

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!