Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kalafior z wina: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Kalafior z wina
Składniki

2 średnie kalafiory
20 dag parówek
25 dag pieczarek
cebula
1/2 szklanki gęstej śmietany
jajko
2-3 łyżki utartego sera
pół pęczka koperku
2 czerwone papryki
2 duże pomidory
łyżka masła
sól , pieprz , cukier
1/2 szklanki białego słodkiego wina

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWkładamy oczyszczone kalafiory do wrzącej wody. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli, dużą łyżkę cukru i wlewamy wino. Gotujemy na pół miękko. Odcedzamy, dzielimy na cząstki.Gdy kalafiory się gotują, smażymy na maśle pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Układamy na dnie żaroodpornego naczynia. Teraz kładziemy różyczki kalafiorów, parówki pokrojone w plasterki, kawałki papryki i ósemki obranych ze skórki pomidorów. Ubijamy w garnuszku śmietanę z jajkiem, utartym serem, solą, pieprzem i koperkiem. Zalewamy warzywa i wstawiamy na 15-20 minut do nagrzanego (180°C) piekarnika.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 stycznia 2018
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z buraków i warzyw Surówka z czerwonej kapusty Sałatka zielona z jabłkiem Surówka z pieczarek Camembert w sosie żurawinowym

Tagi:
- Licznik - 002531

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!