Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Jajka w sosie ziołowym: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Jajka w sosie ziołowym
Składniki

4 jajka
4 jajka przepiórcze
1 łyżka sosu pesto
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z jaj - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJajka kurze ugotować na półtwardo (5 minut we wrzącej wodzie), a przepiórcze na twardo (4 minuty). Opłukać zimną wodą i obrać ze skorupek. Sos pesto wymieszać z oliwą i octem. Jajka ułożyć na talerzu i polać przygotowanym sosem. Natkę opłukać i posiekać same listki. Szczypiorek umyć, posiekać. Jajka posypać zieleniną, podawać z grzankami z masłem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 kwietnia 2019
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z buraków i kiszonej kapusty Seler zapiekany PRZEKĄSKA Z RYBY GOTOWANEJ KAPUSTA DUSZONA Sałatka z papryki, marchwi i selera

Tagi:
- Licznik - 003465

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!