Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
4 jajka
4 jajka przepiórcze
1 łyżka sosu pesto
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 pęczka szczypiorku
Jajka kurze ugotować na półtwardo (5 minut we wrzącej wodzie), a przepiórcze na twardo (4 minuty). Opłukać zimną wodą i obrać ze skorupek. Sos pesto wymieszać z oliwą i octem. Jajka ułożyć na talerzu i polać przygotowanym sosem. Natkę opłukać i posiekać same listki. Szczypiorek umyć, posiekać. Jajka posypać zieleniną, podawać z grzankami z masłem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku
"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
SAŁATKA Z TRUSKAWEK Jaja faszerowane szynką Sałatka zielona z jabłkiem Sałatka na ciepło Letnia Sałatka ze Świderkami
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!