Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Cukinia zapiekana: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Cukinia zapiekana
Składniki

4 młode cukinie
papryka
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
4 cienkie parówki
10 dag sera żółtego
ziołowa przyprawa do potraw
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneCukinie umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na połówki. Usunąć miąższ pozostawiając warstwę przy skórce ok. 2 cm. miąższ pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić. Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę. Warzywa oraz parówki przełożyć do miski, dodać przyprawę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Połówki cukinii oprószyć ziołową przyprawą i napełnić farszem. Posypać startym serem. Każdą połówkę zawinąć w folię. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z pomidorów i serem Feta PRZYGOTOWANIE I GOTOWANIE SZPARAGÓW Surówka z pieczarek Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli Camembert w sosie żurawinowym

Tagi:
- Licznik - 003855

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!