Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Cebula faszerowana grzybami : Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Cebula faszerowana grzybami
Składniki

10 szt. cebul (jednakowej wielkości),
30 dag grzybów,
8 dag tłuszczu,
3 łyżki tartej bułki,
pół szklanki śmietany,
2 łyżki mąki,
sól,
pieprz
szklanka wywaru z włoszczyzny,
przyprawa do zup,
jajko

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneCebulę obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Połowę środków cebuli posiekać, przesmażyć na tłuszczu, razem z poszatkowanymi grzybami. Całość ostudzić, dokładnie posiekać, dodać przyprawy, tartą bułkę i jaja. Przygotowanym nadzieniem napełnić cebule, włożyć do naczynia, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości. Resztę środków cebuli przesmażyć na tłuszczu, dodać do sosu, podprawić zasmażką z mąki i śmietaną.
Polać potrawę i podawać z ziemniakami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (50 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Camembert w sosie żurawinowym Fasolka Szparagowa Sałatka Bukiet sałat z grzankami Kalafiory z wody Mizeria z sosem koperkowym

Tagi:
- Licznik - 003218

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!