Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Camembert w sosie żurawinowym: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Camembert w sosie żurawinowym
Składniki

2 krążki sera camembert
1 jajo
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
1 łyżki migdałów w płatkach
olej roślinny do smażenia
1/2 szklanki żurawiny (do mięs)
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
czerwona papryka słodka

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNa patelnię wlewamy dosyć sporo oleju tak, aby jego poziom odpowiadał połowy wysokości krążka camembert. Olej rozgrzewamy umiarkowanie. Krążki sera delikatnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, do której dodajemy płatki migdałów, po czym delikatniutko wkładamy go do tłuszczu. Smażymy śmiało, aż się zarumieni, po czym bardzo uważnie i delikatnie przewracamy go na drugą stronę. Panierka powinna być złocista i spójna. Na środku talerza robimy plamę z żurawin, którą wcześniej mieszamy z musztardą, szczyptą pieprzu, cukru i soli. Usmażony ser delikatnie przekładamy na żurawinę.

Podajemy z testowanym pieczywem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 17 lipca 2019
Imieniny Aleksego, Bogdana, Martyny
197 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Jajka w sosie ziołowym Sałatka śledziowa Surówka z pieczarek Sałatka z kurczakiem i ziemniakami Sałatka ananasowo-chrzanowa

Tagi:
- Licznik - 003915

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!