Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Bukiet sałat z grzankami: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Bukiet sałat z grzankami
Składniki

po połowie sałaty radiccio i strzępiastej
4 dymki
2 ząbki czosnku
7 łyżek oleju
sok z cytryny
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
6 kromek bułki paryskiej

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneBułkę pokroić na kawałki. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Sałatę opłukać i starannie osączyć. Podrzeć na mniejsze kawałki. Czosnek obrać. Przekroić na pół. Przekrojonym czosnkiem posmarować wnętrze dużej salaterki. Ułożyć w niej sałatę. Skropić sokiem z cytryny. Dymkę obrać, opłukać. Białe główki odciąć. Przekroić na ćwiartki. Podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Ułożyć na sałacie. Pozostały olej wymieszać z musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem skropić sałatę. Posypać grzankami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z buraków i fasoli PRZEKĄSKA Z RYBY GOTOWANEJ Sałatka z białego mięsa i selera Sałatka z buraków groszku i papryki Sałatka z sosem francuskim

Tagi:
- Licznik - 003981

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!