Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Brokuły z jajkiem: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sałatki, surówki, przekąski
Brokuły z jajkiem
Składniki

1 średni kalafior
1 średni pęczek brokułów
3 pomidory
4 jajka
mały słoik majonezu
pęczek kopru
3 łyżki gęstej śmietany
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sałatki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKalafior i brokuły umyć, odciąć zgrubiałe końce. Ugotować je (osobno) w osolonej wodzie na półmiękko. Odsączyć, ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na talarki. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę.

Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać okręgi z warzyw w następującej kolejności: kalafior, brokuły, kawałki pomidorów, talarki jajek. Udekorować koperkiem, sos podawać osobno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Jajka w sosie ziołowym Letnia Sałatka ze Świderkami Sałatka ananasowo-chrzanowa Mizeria z sosem koperkowym SZPINAK MROŻONY

Tagi:
- Licznik - 003495

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!