Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA RYBNA Z KARPIA : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
ZUPA RYBNA Z KARPIA
Składniki

1,5 kg karpia
12 dag cebuli
2 dag papryki w proszku
2 papryki-czereśniówki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na zupę rybną - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKarpia oczyścić, wyjąć wnętrzności, odciąć głowę z której usunąć tzw. "gorzki ząb" - jeśli waży ponad 1 kilo przeciąć wzdłuż na dwie połowy i pokrajać na dzwonka szerokości około 2-3 palce. Dno rondla pokryć pokrajaną w kostkę cebulą, na to ułożyć pokrajaną paprykę i rybę, którą należy oprószyć słodką papryką w proszku i posolić. Następnie położyć warstwę cebuli na nią warstwę ryby. Znów oprószyć słodką papryką w proszku i posolić. Podlać odpowiednią ilością wody i gotować, licząc od zagotowania 40-50 minut przecedzić.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 30 maja 2020
Imieniny Ferdynanda, Gryzeldy, Zyndrama
150 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba z imbirem Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie Sum na zimno Ryba z grilla

Tagi:
- Licznik - 005874

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!