Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Węgorz wędzony : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Węgorz wędzony
Składniki

Węgorz

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneW skórę węgorza wcierać gruboziarnistą sól, dolewając kilkakrotnie wody, spłukując śluz, powtórzyć tą operację kilkakrotnie - aż do całkowitego usunięcia śluzu. Rybę kilkakrotnie wypłukać, osuszyć i wypatroszyć. Dalej postępować jak w przepisie na rybę wędzoną na gorąco ( w dziale - Miary, wagi i porady ), z następującymi uwagami: zamocować węgorza na haku wędzarniczym przy pomocy sznurka (pętelki), rozchylić brzegi jamy brzusznej wstawiając tam patyczki, w pierwszej fazie podsuszania mocno do dołożyć do ognia - aż do momentu zesztywnienia ryby.

Wędzić około 3 godziny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba z imbirem WĘGORZ NA MAŚLE Karp smażony Wigilia Filet z dorsza ze szpinakiem RYBA PO WARSZAWSKU

Tagi:
- Licznik - 003934

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!