Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Węgorz smażony: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Węgorz smażony
Składniki

1,5 kg węgorza
15 dag oleju
5 dag mąki
1 dag papryki w proszku
0,05 litra octu
1 cytryna
5 g pieprzu mielonego
2 listki laurowe
pęczek naci pietruszki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŚciągnąć skórę, pokrajać i na parę godzin zostawić w zalewie sporządzonej z osolonej wody, z octu, pieprzu, liści laurowych, pokrajanej cebuli i soku z cytryny. Po wyjęciu z zalewy otoczyć w mące z papryką w proszku i na oleju usmażyć na średnim ogniu.

Podawać z plasterkami cytryny i drobno posiekaną nacią pietruszki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Węgorz smażony
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.16/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

PSTRĄG GOTOWANY - Podstawowy Pstrąg smażony podstawa Pstrąg pieczony w ziołach MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Karp z migdałami i miodem

Tagi:
- Licznik - 007353

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!