Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Węgorz smażony: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Węgorz smażony
Składniki

1,5 kg węgorza
15 dag oleju
5 dag mąki
1 dag papryki w proszku
0,05 litra octu
1 cytryna
5 g pieprzu mielonego
2 listki laurowe
pęczek naci pietruszki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŚciągnąć skórę, pokrajać i na parę godzin zostawić w zalewie sporządzonej z osolonej wody, z octu, pieprzu, liści laurowych, pokrajanej cebuli i soku z cytryny. Po wyjęciu z zalewy otoczyć w mące z papryką w proszku i na oleju usmażyć na średnim ogniu.

Podawać z plasterkami cytryny i drobno posiekaną nacią pietruszki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Węgorz smażony
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Tłuszcz na patelni nie będzie pryskał, jeżeli dodamy do niego szczyptę soli."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem RYBA W CIEŚCIE Morszczuk w cieście Karp smażony Wigilia WĘGORZ NA MAŚLE

Tagi:
- Licznik - 007194

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!