Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĘGORZ NA MAŚLE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
WĘGORZ NA MAŚLE
Składniki

1,2 kg węgorza
6 dag masła
przyprawy
sól

Sposób przygotowania

Ściągnąć skórę z węgorza. Wypatroszyć, pokrajać, głowę i ogon odciąć, pokrajać na 6-8 dag kawałki. Pokrajanego węgorza wypłukać w kilku wodach, następnie ugotować w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowane kawałki węgorza polać roztopionym masłem, podawać z pure ziemniaczanym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 17 lipca 2019
Imieniny Aleksego, Bogdana, Martyny
197 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Noże zardzewiałe oczyścimy, przeciągając je przekrojoną cebulą, a następnie sola by usunąć przykry zapach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

MAJONEZIKI Z RYB Węgorz wędzony Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi FILETY RYBNE Z JAJAMI Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

Tagi:
- Licznik - 004017

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!