Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĘGORZ NA MAŚLE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
WĘGORZ NA MAŚLE
Składniki

1,2 kg węgorza
6 dag masła
przyprawy
sól

Sposób przygotowania

Ściągnąć skórę z węgorza. Wypatroszyć, pokrajać, głowę i ogon odciąć, pokrajać na 6-8 dag kawałki. Pokrajanego węgorza wypłukać w kilku wodach, następnie ugotować w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowane kawałki węgorza polać roztopionym masłem, podawać z pure ziemniaczanym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 20 maja 2019
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki w sosie czosnkowym Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi Karp marynowany WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE

Tagi:
- Licznik - 003910

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!