Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĘGORZ NA MAŚLE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
WĘGORZ NA MAŚLE
Składniki

1,2 kg węgorza
6 dag masła
przyprawy
sól

Sposób przygotowania

Ściągnąć skórę z węgorza. Wypatroszyć, pokrajać, głowę i ogon odciąć, pokrajać na 6-8 dag kawałki. Pokrajanego węgorza wypłukać w kilku wodach, następnie ugotować w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowane kawałki węgorza polać roztopionym masłem, podawać z pure ziemniaczanym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Karp z migdałami i miodem MAJONEZIKI Z RYB Filet z dorsza ze szpinakiem Pstrąg pieczony w ziołach WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE

Tagi:
- Licznik - 003780

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!