Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE
Składniki

1,5 kg węgorza
0,51 piwa
10 dag cebuli
25 dag mieszanych jarzyn (marchew, pietruszka, seler)
2 g pieprzu
sok z 1 cytryny
5 dag masła
sól

Sposób przygotowania

Po ściągnięciu skóry z węgorza natrzeć go dobrze solą, umyć i pokrajać wzdłuż na plastry. Do rondla wlać 0,51 piwa, posolić, dodać pokrajaną cebulę, marchew, pietruszkę, seler, pieprz ziarnisty i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu godzinę, odcedzić. Włożyć do wywaru rybę, dodać masło, ponownie zagotować, podawać na gorąco.
Węgorza

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 26 kwietnia 2018
Imieniny Marii, Marzeny, Ryszarda
115 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.6/5 (38 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Śledź z rusztu Pstrąg smażony podstawa Pstrąg pieczony w ziołach Sum na zimno Węgorz smażony

Tagi:
- Licznik - 002628

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!