Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE
Składniki

1,5 kg węgorza
0,51 piwa
10 dag cebuli
25 dag mieszanych jarzyn (marchew, pietruszka, seler)
2 g pieprzu
sok z 1 cytryny
5 dag masła
sól

Sposób przygotowania

Po ściągnięciu skóry z węgorza natrzeć go dobrze solą, umyć i pokrajać wzdłuż na plastry. Do rondla wlać 0,51 piwa, posolić, dodać pokrajaną cebulę, marchew, pietruszkę, seler, pieprz ziarnisty i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu godzinę, odcedzić. Włożyć do wywaru rybę, dodać masło, ponownie zagotować, podawać na gorąco.
Węgorza

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 października 2018
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.6/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Filet z dorsza ze szpinakiem Leszcz nadziewany Śledź z rusztu Węgorz wędzony MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM

Tagi:
- Licznik - 003091

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!