Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SZCZUPAK SIEKANY : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
SZCZUPAK SIEKANY
Składniki

1kg szczupaka
2 bułki
0,41 mleka
2 g pieprzu mielonego
5 dag mąki
20 dag smalcu
15 dag tartej bułki,
2jaja
1 cytryna
dodatki - sos majonezowy, sól

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na szczupaka siekanego Szczupaka wypatroszyć, ściągnąć skórę, odfiletować. Mięso - po 15-minutowym gotowaniu w osolonej wodzie - przetrzeć. Do 1 kg ryby dodać namoczone, w mleku i wyciśnięte dwie bułki, szczyptę pieprzu mielonego, 2 jaja, odpowiednio posolić, wszystko wymieszać. Uformować z tej masy kotleciki, otoczyć w mące, jaju i tartej bułce. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na kolor jasnożótty. Podawać z frytkami, sosem majonezowym i plasterkami cytryny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Imieniny Biny, Damazego, Waldemara
344 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym LESZCZ SMAŻONY - ynkla Karp smażony Wigilia RYBA PO WARSZAWSKU

Tagi:
- Licznik - 004117

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!