Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SZCZUPAK SIEKANY : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
SZCZUPAK SIEKANY
Składniki

1kg szczupaka
2 bułki
0,41 mleka
2 g pieprzu mielonego
5 dag mąki
20 dag smalcu
15 dag tartej bułki,
2jaja
1 cytryna
dodatki - sos majonezowy, sól

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na szczupaka siekanego Szczupaka wypatroszyć, ściągnąć skórę, odfiletować. Mięso - po 15-minutowym gotowaniu w osolonej wodzie - przetrzeć. Do 1 kg ryby dodać namoczone, w mleku i wyciśnięte dwie bułki, szczyptę pieprzu mielonego, 2 jaja, odpowiednio posolić, wszystko wymieszać. Uformować z tej masy kotleciki, otoczyć w mące, jaju i tartej bułce. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na kolor jasnożótty. Podawać z frytkami, sosem majonezowym i plasterkami cytryny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 22 maja 2019
Imieniny Emila, Neleny, Romy
141 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Śledź z rusztu JESIOTR NA ZIMNO RYBA SMAŻONA Wigilia Karp w galarecie Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi

Tagi:
- Licznik - 004336

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!