Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SZCZUPAK SIEKANY : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
SZCZUPAK SIEKANY
Składniki

1kg szczupaka
2 bułki
0,41 mleka
2 g pieprzu mielonego
5 dag mąki
20 dag smalcu
15 dag tartej bułki,
2jaja
1 cytryna
dodatki - sos majonezowy, sól

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na szczupaka siekanego Szczupaka wypatroszyć, ściągnąć skórę, odfiletować. Mięso - po 15-minutowym gotowaniu w osolonej wodzie - przetrzeć. Do 1 kg ryby dodać namoczone, w mleku i wyciśnięte dwie bułki, szczyptę pieprzu mielonego, 2 jaja, odpowiednio posolić, wszystko wymieszać. Uformować z tej masy kotleciki, otoczyć w mące, jaju i tartej bułce. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na kolor jasnożótty. Podawać z frytkami, sosem majonezowym i plasterkami cytryny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 października 2018
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (38 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Leszcz nadziewany Karp smażony Wigilia Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska Węgorz smażony Ryba w occie

Tagi:
- Licznik - 003978

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!