Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sum na zimno: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Sum na zimno
Składniki

1,2 kg suma
5 dag masła
2 żółtka
10 dag marchwi
5 dag pietruszki
5 dag cebuli
0,05 l octu
1 g pieprzu mielonego
10 dag sałatki jarzynowej
5 jaj gotowanych
0,2 l majonezu
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSuma oczyścić, odciąć głowę i ogon, przed wypatroszeniem ściągnąć mięso z kręgosłupa i bocznych ości. Ściągnięte mięso zwinąć i związać białą nicią. Włożyć do garnka pokrajaną w kostkę włoszczyznę, cebulę, pieprz, głowę i ogon ryby. Posolić, dodać pieprzu, zalać wodą i przez godzinę gotować. Z kolei włożyć do garnka zwinięte filety suma i wszystko gotować jeszcze 20 minut. Wyciągnąć z garnka mięso, rozwiązać nić i filety umieścić w lodówce. Przed podaniem ściągnąć skórę, pokrajać w plastry, na dno półmiska włożyć sałatkę. Ryby udekorować galaretą pokrajaną w kostkę, żółtkiem wymieszanym z masłem, gotowanymi jajami.

Podawać z sosem majonezowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Sum na zimno
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 18 września 2018
Imieniny Ireny, Irminy, Stanisława
260 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba z imbirem Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska WĘGORZ NA MAŚLE Karp z migdałami i miodem Krewetki z ananasem

Tagi:
- Licznik - 005876

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!