Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sum na zimno: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Sum na zimno
Składniki

1,2 kg suma
5 dag masła
2 żółtka
10 dag marchwi
5 dag pietruszki
5 dag cebuli
0,05 l octu
1 g pieprzu mielonego
10 dag sałatki jarzynowej
5 jaj gotowanych
0,2 l majonezu
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSuma oczyścić, odciąć głowę i ogon, przed wypatroszeniem ściągnąć mięso z kręgosłupa i bocznych ości. Ściągnięte mięso zwinąć i związać białą nicią. Włożyć do garnka pokrajaną w kostkę włoszczyznę, cebulę, pieprz, głowę i ogon ryby. Posolić, dodać pieprzu, zalać wodą i przez godzinę gotować. Z kolei włożyć do garnka zwinięte filety suma i wszystko gotować jeszcze 20 minut. Wyciągnąć z garnka mięso, rozwiązać nić i filety umieścić w lodówce. Przed podaniem ściągnąć skórę, pokrajać w plastry, na dno półmiska włożyć sałatkę. Ryby udekorować galaretą pokrajaną w kostkę, żółtkiem wymieszanym z masłem, gotowanymi jajami.

Podawać z sosem majonezowym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Sum na zimno
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Karp smażony Wigilia Węgorz smażony Ryba z imbirem MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

Tagi:
- Licznik - 006101

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!