Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Śledź z rusztu : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Śledź z rusztu
Składniki

6 śledzi
2 łyżki musztardy
szczypta sproszkowanej ostrej papryki
60 g masła
sól

Sposób przygotowania

Ryby sprawić, usunąć wnętrzności poprzez skrzela, zachowując ikrę i mlecze. Zrobić kilka poprzecznych nacięć po bokach śledzi, oprószyć solą, odłożyć na 15 minut. Utrzeć musztardę z papryką, ikrą i mleczem. Natrzeć nią ryby.


Piec na grillu smarując co jakiś czas roztopionym masłem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 15 września 2019
Imieniny Albina, Lolity, Ronalda
257 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

RYBA SMAŻONA Wigilia WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Węgorz wędzony Karp z migdałami i miodem Ryba w occie

Tagi:
- Licznik - 004380

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!