Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SANDACZ NA ZIMNO : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
SANDACZ NA ZIMNO
Składniki

1,2 kg sandacza
0,31 galarety
6 jaj
0,3 I majonezu
5 dag cebuli
10 dag mieszanych warzyw
2 listki laurowe
1 g pieprzu ziarnistego
1 cytryna
sól

Ilość dań: 4

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na sandacza na zimnoOczyszczonego sandacza, po odcięciu głowy i ogona, włożyć do osolonej wody z warzywami, liściem laurowym, pieprzem, dodatkiem soku cytrynowego. Gotować w garnku przeznaczonym do gotowania ryb 15 minut, odstawić do ostygnięcia. Wyciągnąć rybę z garnka, ściągnąć z kręgosłupa filety, pokrajać w kawałki, ułożyć na półmisku. Ozdobić galaretą, gotowanymi jajami i majonezem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 21 stycznia 2018
Imieniny Agnieszki, Jarosława, Nory
20 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem Karp smażony Wigilia SZCZUPAK SIEKANY MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE

Tagi:
- Licznik - 004043

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!