Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SANDACZ NA ZIMNO : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
SANDACZ NA ZIMNO
Składniki

1,2 kg sandacza
0,31 galarety
6 jaj
0,3 I majonezu
5 dag cebuli
10 dag mieszanych warzyw
2 listki laurowe
1 g pieprzu ziarnistego
1 cytryna
sól

Ilość dań: 4

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na sandacza na zimnoOczyszczonego sandacza, po odcięciu głowy i ogona, włożyć do osolonej wody z warzywami, liściem laurowym, pieprzem, dodatkiem soku cytrynowego. Gotować w garnku przeznaczonym do gotowania ryb 15 minut, odstawić do ostygnięcia. Wyciągnąć rybę z garnka, ściągnąć z kręgosłupa filety, pokrajać w kawałki, ułożyć na półmisku. Ozdobić galaretą, gotowanymi jajami i majonezem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 21 października 2019
Imieniny Celiny, Hilarego, Janusza
293 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (61 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby pieczone w folii aluminiowej podajemy na stół w folii, rozchylając brzegi i ozdabiając plasterkami cytryny i gałązkami koperku."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem Karp w galarecie Ryba z imbirem Sum na zimno SZCZUPAK SIEKANY

Tagi:
- Licznik - 005907

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!