Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ryba z imbirem : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Ryba z imbirem
Składniki

0,5 kg ryby (dorsz, karp, sandacz) lub filet
3 plasterki świeżego imbiru lub 1 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
3 cebule dymki
2 łyżki wódki
1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru
1 1/2 łyżeczki soli
3 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka smalcu
2 łyżki rosołu

Sposób przygotowania

Przepis na rybę ...Rybę kroimy w kawałki 5 na 5 cm, posypujemy solą, mąką ziemniacza­ną, kropimy łyżką oleju i zostawiamy na 15 minut. Imbir siekamy. Cebulę dymkę kroimy w cienkie paski. Połowę imbiru i dymki mieszamy z sosem sojowym, octem, cukrem i wódką. Smalec i olej rozgrzewamy w dużej patelni, dodajemy resztę imbiru i ce­buli dymki, smażymy przez 1 minutę na średnim ogniu. Wkładamy po ka­wałku ryby i smażymy po 1,5 minuty z każdej strony. Wlewamy rosół i sos sojowy wymieszany z dymką, imbirem, octem, cukrem i wódką. Wkładamy usmażone kawałki ryby i dusi­my przez 3 minuty na małym ogniu.

Przekładamy rybę do salaterki, polewamy sosem i podajemy z ugotowa­nym ryżem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (38 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pstrąg pieczony w ziołach PSTRĄG GOTOWANY - Podstawowy Morszczuk w cieście Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska Węgorz smażony

Tagi:
- Licznik - 003416

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!