Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ryba w occie: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Ryba w occie
Składniki

Ryby ( wszystkie gatunki )
2 szklanki wody
0.5 szklanki octu winnego ( lepszy smak )
2 liście laurowe
3-4 ziarenka pieprzu ( według gustu )
5-6 ziaren ziela angielskiego
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę osolić i odstawić na godzinę.

Marynata
4 części wody na 1 część octu. Wodę i ocet posolić dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować około 15 min.
Rybę ( np. szczupak ) obsmażyć na maśle następnie włożyć do słoika i zalać marynatą.

Można a nawet należy też na kilka minut do gotującej się jeszcze marynaty włożyć pokrojone 3-4 cebule ( 1 marchewkę ) i przełożyć nimi rybę w słoiku.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Filet z dorsza ze szpinakiem Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Karp w kapuście i fasoli Pstrąg smażony podstawa

Tagi:
- Licznik - 003145

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!