Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ryba w occie: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Ryba w occie
Składniki

Ryby ( wszystkie gatunki )
2 szklanki wody
0.5 szklanki octu winnego ( lepszy smak )
2 liście laurowe
3-4 ziarenka pieprzu ( według gustu )
5-6 ziaren ziela angielskiego
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę osolić i odstawić na godzinę.

Marynata
4 części wody na 1 część octu. Wodę i ocet posolić dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować około 15 min.
Rybę ( np. szczupak ) obsmażyć na maśle następnie włożyć do słoika i zalać marynatą.

Można a nawet należy też na kilka minut do gotującej się jeszcze marynaty włożyć pokrojone 3-4 cebule ( 1 marchewkę ) i przełożyć nimi rybę w słoiku.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 18 lutego 2018
Imieniny Konstancji, Krystiana, Sylwany
48 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (36 głosów oddany-e)

Porada

"Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Śledź z rusztu RYBA W CIEŚCIE Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi WĘGORZ NA MAŚLE Krewetki z ananasem

Tagi:
- Licznik - 002651

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!