Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ryba w occie: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Ryba w occie
Składniki

Ryby ( wszystkie gatunki )
2 szklanki wody
0.5 szklanki octu winnego ( lepszy smak )
2 liście laurowe
3-4 ziarenka pieprzu ( według gustu )
5-6 ziaren ziela angielskiego
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę osolić i odstawić na godzinę.

Marynata
4 części wody na 1 część octu. Wodę i ocet posolić dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować około 15 min.
Rybę ( np. szczupak ) obsmażyć na maśle następnie włożyć do słoika i zalać marynatą.

Można a nawet należy też na kilka minut do gotującej się jeszcze marynaty włożyć pokrojone 3-4 cebule ( 1 marchewkę ) i przełożyć nimi rybę w słoiku.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Do przyrządzania potraw Chińczycy używają woka. Jest to zrobiona z żelaza duża i masywna patelnia z półokrągłym dnem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Węgorz wędzony Śledź z rusztu Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie Pstrąg smażony podstawa

Tagi:
- Licznik - 003549

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!