Aktualnie jest 471 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
RYBA W CIEŚCIE : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
RYBA W CIEŚCIE
Składniki

50 dag filetów z ryb morskich lub słodkowodnych
4 Łyżki smalcu
1/2 cytryny
2 jaja
4-5 łyżek mąki
sól
pieprz
posiekana nać pietruszki
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Przepis na rybęMąkę przesiać, wsypać do miski, dodać olej, 1/2 szklanki ciepłej wody i żółtka, wymieszać łyżką drewnianą (lub robotem zakładając trzepaczki do ubijania piany). Uważać, aby nie powstały grudki. Naczynie z ciastem przykryć, odstawić. Filety pokrajać na kawałki długości ok. 5 cm, oprószyć je solą i pieprzem, posypać posiekaną nacią pietruszki, skropić sokiem z cytryny i 1 łyżką oleju, pozostawić na 10-15 min. Z białek ubić pianę, wymieszać z ciastem. W przygotowanym cieście zanurzyć porcje ryby i natychmiast smażyć w tzw. głębokim tłuszczu, aby były równomiernie zrumienione. Usmażoną rybę układać na półmisku w piramidkę. Ozdobić listkami zielonej sałaty.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 grudnia 2017
Imieniny Albiny, Sebastiana, Zdzisławy
349 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (36 głosów oddany-e)

Porada

"Noże ostrzymy na zwilżonej osełce przesuwając nóż ruchem kolistym, przyciskając ostrze drugą ręką."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba w occie Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM SZCZUPAK SIEKANY RYBA PO WARSZAWSKU

Tagi:
- Licznik - 002681

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!