Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
RYBA SMAŻONA Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
RYBA SMAŻONA Wigilia
Składniki

1 kg leszcza, płoci lub innej ryby
15 dag tartej bułki
3 jaja
olej
sól

Sposób przygotowania

Wypatroszoną i umytą rybę gęsto ponacinać. Posolić i popieprzyć, zostawić na 15 min. Maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Nie odkrawam nigdy głowy i ogona. Ryba bez głowy i ogonka to jakoś tak dziwnie wygląda.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM JESIOTR NA ZIMNO Filet z dorsza ze szpinakiem Karp smażony Wigilia

Tagi:
- Licznik - 003866

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!