Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
RYBA SMAŻONA Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
RYBA SMAŻONA Wigilia
Składniki

1 kg leszcza, płoci lub innej ryby
15 dag tartej bułki
3 jaja
olej
sól

Sposób przygotowania

Wypatroszoną i umytą rybę gęsto ponacinać. Posolić i popieprzyć, zostawić na 15 min. Maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Nie odkrawam nigdy głowy i ogona. Ryba bez głowy i ogonka to jakoś tak dziwnie wygląda.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 20 kwietnia 2018
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi Karp marynowany Węgorz smażony Ryba w occie

Tagi:
- Licznik - 003065

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!