Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
RYBA PO WARSZAWSKU : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
RYBA PO WARSZAWSKU
Składniki

1kg ryby (morska lub słodkowodna)
2 łyżki masła
2łyżki mąki
30 dag pieczarek
2 cebule
2 żółtka
2 łyżki śmietany
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na Rybę po WarszawskuOczyszczoną i dokładnie umytą rybę pokrajać w paski szerokości 2 cm i obtoczyć w mące. Pieczarki dokładnie umyć i drobno poszatkować lub utrzeć na tarce o dużych otworach. Obraną i opłukaną cebulę posiekać, wymieszać z pieczarkami.
Stopić masło na dużej patelni lub w rondlu, włożyć przygotowaną rybę, obłożyć mieszaniną cebuli i pieczarek, dusić pod przykryciem ok. 20 min. Oprószyć solą i pieprzem. Zaprawić śmietaną, dusić jeszcze chwilę.
Odstawić, sos podprawić żółtkami. Sprawdzić smak, ewentualnie dodać trochę soli i pieprzu, wyłożyć na półmisek, ozdobić jajami na twardo i sałatą. Podawać z dodatkiem makaronu lub ryżu na sypko i z surówką z cykorii.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (38 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba gotowana Podst. MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Ryba w occie ZUPA RYBNA Z KARPIA MAJONEZIKI Z RYB

Tagi:
- Licznik - 002583

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!