Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
RYBA PO WARSZAWSKU : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
RYBA PO WARSZAWSKU
Składniki

1kg ryby (morska lub słodkowodna)
2 łyżki masła
2łyżki mąki
30 dag pieczarek
2 cebule
2 żółtka
2 łyżki śmietany
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na Rybę po WarszawskuOczyszczoną i dokładnie umytą rybę pokrajać w paski szerokości 2 cm i obtoczyć w mące. Pieczarki dokładnie umyć i drobno poszatkować lub utrzeć na tarce o dużych otworach. Obraną i opłukaną cebulę posiekać, wymieszać z pieczarkami.
Stopić masło na dużej patelni lub w rondlu, włożyć przygotowaną rybę, obłożyć mieszaniną cebuli i pieczarek, dusić pod przykryciem ok. 20 min. Oprószyć solą i pieprzem. Zaprawić śmietaną, dusić jeszcze chwilę.
Odstawić, sos podprawić żółtkami. Sprawdzić smak, ewentualnie dodać trochę soli i pieprzu, wyłożyć na półmisek, ozdobić jajami na twardo i sałatą. Podawać z dodatkiem makaronu lub ryżu na sypko i z surówką z cykorii.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 marca 2019
Imieniny Benedykta, Lubomiry, Lubomira
79 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Morszczuk w cieście RYBA SMAŻONA Wigilia SZCZUPAK SIEKANY Węgorz smażony Ryba z grilla

Tagi:
- Licznik - 003558

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!