Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ryba gotowana Podst. : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Ryba gotowana Podst.
Składniki

Ryba rzeczna np. leszcz, plotki, okonie
pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
skórka cytrynowa
sól,
masło
natka pietruszki

Sposób przygotowania

Przepisy na rybę gotowaną - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRyby dokładnie oczyścić, wypatroszyć, umyć i włożyć do wywaru z włoszczyzny (włoszczyznę wyjąć) doprawionego do zapachu skórką z cytryny. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, uważać aby się nie rozpadła. Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru ułożyć na półmisku, posypać drobno posiekanymi ugotowanymi na twardo jajkami, polać stopionym masłem. Rybę tak przyrządzoną podawać na gorąco z ziemniakami z wody.

Rybę gotowaną można podawać na zimno, skropioną cytryną i polaną majonezem (po usunięciu ości).

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 14 lipca 2020
Imieniny Kamili, Kamila, Marcelego
195 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Noże ostrzymy na zwilżonej osełce przesuwając nóż ruchem kolistym, przyciskając ostrze drugą ręką."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krewetki z ananasem Filet z dorsza ze szpinakiem RYBA PO WARSZAWSKU Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska Karp smażony Wigilia

Tagi:
- Licznik - 004820

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!