Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Pstrąg pieczony w ziołach: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Pstrąg pieczony w ziołach
Składniki

1 pęczek szczypiorku
2 gałązki bazylii
1 mały pęczek tymianku
4 gałązki koperku
4 średnie pstrągi
1 cytryna
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWszystkie zioła opłukać, osuszyć. Pstrągi oczyścić, opłukać i posolić. Na jednym boku każdej ryby zrobić 3 nacięcia. W nacięciach wsunąć zioła. Ryby oprószyć mielonym pieprzem, każdą zawinąć w folię. Zawinięte ryby ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez 20 minut. Po upieczeniu rozwinąć folię, wyjąć zioła. Cytrynę sparzyć, pokroić w półplasterki i udekorować.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 marca 2019
Imieniny Benedykta, Lubomiry, Lubomira
79 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Do przyrządzania potraw Chińczycy używają woka. Jest to zrobiona z żelaza duża i masywna patelnia z półokrągłym dnem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado ZUPA RYBNA Z KARPIA JESIOTR NA ZIMNO Ryba gotowana Podst. Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi

Tagi:
- Licznik - 004152

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!