Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Pstrąg pieczony w ziołach: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Pstrąg pieczony w ziołach
Składniki

1 pęczek szczypiorku
2 gałązki bazylii
1 mały pęczek tymianku
4 gałązki koperku
4 średnie pstrągi
1 cytryna
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWszystkie zioła opłukać, osuszyć. Pstrągi oczyścić, opłukać i posolić. Na jednym boku każdej ryby zrobić 3 nacięcia. W nacięciach wsunąć zioła. Ryby oprószyć mielonym pieprzem, każdą zawinąć w folię. Zawinięte ryby ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez 20 minut. Po upieczeniu rozwinąć folię, wyjąć zioła. Cytrynę sparzyć, pokroić w półplasterki i udekorować.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Imieniny Kamila, Karoliny, Roberta
198 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (42 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba z imbirem LESZCZ SMAŻONY - ynkla Węgorz smażony WĘGORZ NA MAŚLE PSTRĄG GOTOWANY - Podstawowy

Tagi:
- Licznik - 003597

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!