Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado
Składniki

8 średnich ziemniaków mączystych
olej
sól
pieprz
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
80 g świeżych ziół (np. koper, bazylia, pietruszka, estragon)
20 dag wędzonego łososia
1/2 cytryny
150 g jogurtu naturalnego
150 g śmietany 30%
1 dojrzałe awokado
10 dag gotowanych krewetek
koperek

Sposób przygotowania

Przepisy na owoce morza - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZiemniaki wyszorować, osuszyć, posolić i zawinąć każdego z osobna w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 1h w temp. 200 st. Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. Jeden płat łososia pokroić w pasemka o szerokości ok. 2 cm, a resztę płatów pokroić w kostkę. Jogurt połączyć ze śmietaną i wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodać cebulę, czosnek, zioła i kostki łososia, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać i przekroić na pół. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć, zrobić wgłębienie i napełnić farszem. Polać sosem. Udekorować awokado, pasemkami łososia, krewetkami i koperkiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.5/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

LESZCZ SMAŻONY - ynkla Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi JESIOTR NA ZIMNO SZCZUPAK SIEKANY Ryba gotowana Podst.

Tagi:
- Licznik - 002969

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!