Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
75 dag filetów
3 cebule
10 dag boczku wędzonego
szczypta estragonu
ząbek czosnku
sól
pieprz
3 łyżki posiekanej naci pietruszki
sok z cytryny
Filety umyć, oczyścić i skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na kilkanaście minut. Boczek pokrajać w plasterki. Obraną cebulę opłukać i pokrajać w piórka. Boczek lekko podsmażyć na patelni, pod koniec dodać posiekany czosnek. Filety ułożyć w rondlu przekładając pokrajaną cebulą i boczkiem oraz oprószając solą i pieprzem. Zalać stopionym boczkiem i skropić wodą, dusić ok. 20 min. pod przykryciem na wolnym ogniu. Gotowe ryby wyłożyć na półmisek, suto posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówek.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku
"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
RYBA W CIEŚCIE Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi ZUPA RYBNA Z KARPIA WĘGORZ NA MAŚLE Ryba w occie
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!