Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM
Składniki

75 dag filetów
3 cebule
10 dag boczku wędzonego
szczypta estragonu
ząbek czosnku
sól
pieprz
3 łyżki posiekanej naci pietruszki
sok z cytryny

Sposób przygotowania

Przepis na rybę Morszczuka lub solęFilety umyć, oczyścić i skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na kilkanaście minut. Boczek pokrajać w plasterki. Obraną cebulę opłukać i pokrajać w piórka. Boczek lekko podsmażyć na patelni, pod koniec dodać posiekany czosnek. Filety ułożyć w rondlu przekładając pokrajaną cebulą i boczkiem oraz oprószając solą i pieprzem. Zalać stopionym boczkiem i skropić wodą, dusić ok. 20 min. pod przykryciem na wolnym ogniu. Gotowe ryby wyłożyć na półmisek, suto posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówek.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Karp smażony Wigilia Ryba gotowana Podst. Dorsz duszony z porem Leszcz nadziewany Karp na niebiesko gotowany 1930r

Tagi:
- Licznik - 004237

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!