Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
MAJONEZIKI Z RYB: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
MAJONEZIKI Z RYB
Składniki

1 kg ryby o białym mięsie
0,5 L octu
10 dag marchwi
5 dag pietruszki
0,3 L majonezu
4 jaja
1 główka zielonej sałaty
1 cytryna
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNajlepsze majoneziki można przyrządzić z suma lub szczupaka. Ale może być również i inny gatunek ryb o białym mięsie, bez ości. Przez pół godziny gotować osobną wodę z octem i warzywami. W tym wywarze gotować następnie oczyszczoną rybę około 20 minut. Kiedy ryba ostygnie odciąć głowę i ogon, usunąć kręgosłup, mięso drobno posiekać, skropić obficie sokiem z cytryny i na okrągłym półmisku ułożyć w stożek. Stożek oblać majonezem, udekorować paseczkami zielonej sałaty, podzielonymi na połowę, ugotowanymi na twardo jajami oraz plasterkami cytryny.

Podawać na zimno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Węgorz wędzony Karp na niebiesko gotowany 1930r Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie Śledź z rusztu MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM

Tagi:
- Licznik - 004972

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!