Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi : Dodał: Dorota | Dnia: 08-4-2014
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi
Składniki

Składniki na 4 osoby
Łosoś filet 800 g
pieprz kolorowy do smaku
cytryna 100 g
limonka 100 g
bób mrożony 500 g
cebula 200 g
bulion mięsny100 g
makaron czarny 360
sól do smaku
pieprz czarny wg uznania
garść rukoli
suszone pomidory 100 g
ananas świeże 200 g

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia marynujemy w pieprzu kolorowym, soli, zamykamy próżniowo i gotujemy w 52,5 C* przez 25 minut.
Mus z bobu: Bób gotujemy w wodzie do miękkości, schładzamy i obieramy ze skóry, miksujemy w termomiksie dodając bulion i doprawiając do smaku solą, pieprzem i limonką. Ananasa obrać pokroić i usmażyć z dodatkiem suszonych pomidorów, pod koniec smażenia dodać rukolę.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 15 grudnia 2018
Imieniny Celiny, Ireneusza, Niny
348 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.81/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (79 głosów oddany-e)

Porada

"Noże zardzewiałe oczyścimy, przeciągając je przekrojoną cebulą, a następnie sola by usunąć przykry zapach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

JESIOTR NA ZIMNO ZUPA RYBNA Z KARPIA PSTRĄG GOTOWANY - Podstawowy RYBA SMAŻONA Wigilia Ryba z grilla

Tagi:
- Licznik - 007228

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!