Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 17-2-2012
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
Składniki

• 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki
• 200 g fileta z łososia
• 150 ml wody
• 1 mały por
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• 50 ml wina białego półsłodkiego
• 2 łyżki oleju
• sól, pieprz do smaku
• listki świeżej rukoli do ozdoby

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić.
Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty.
Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając.
Podgrzany makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na wierzchu każdej porcji położyć cząstki duszonego łososia.
Całość udekorować listkami świeżej rukoli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (84 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Karp smażony Wigilia Ryba z grilla RYBA PO WARSZAWSKU Ryba w occie Karp z migdałami i miodem

Tagi:
- Licznik - 006334

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!