Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 17-2-2012
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
Składniki

• 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki
• 200 g fileta z łososia
• 150 ml wody
• 1 mały por
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• 50 ml wina białego półsłodkiego
• 2 łyżki oleju
• sól, pieprz do smaku
• listki świeżej rukoli do ozdoby

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić.
Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty.
Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając.
Podgrzany makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na wierzchu każdej porcji położyć cząstki duszonego łososia.
Całość udekorować listkami świeżej rukoli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 27 stycznia 2020
Imieniny Anieli, Juliana, Przemysława
26 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (97 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

RYBA W CIEŚCIE MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE SZCZUPAK SIEKANY RYBA SMAŻONA Wigilia

Tagi:
- Licznik - 007418

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!