Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
LESZCZ SMAŻONY - ynkla : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
LESZCZ SMAŻONY - ynkla
Składniki

1 ryba (ok. 1 kg)
10 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
szczypta cukru
sól
pieprz
1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Skrajać filety, pokrajać na porcje, obtoczyć w mące i usmażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 stycznia 2018
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

JESIOTR NA ZIMNO Leszcz nadziewany Krewetki w sosie czosnkowym WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE FILETY RYBNE Z JAJAMI

Tagi:
- Licznik - 003304

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!