Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
LESZCZ SMAŻONY - ynkla : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
LESZCZ SMAŻONY - ynkla
Składniki

1 ryba (ok. 1 kg)
10 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
szczypta cukru
sól
pieprz
1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Skrajać filety, pokrajać na porcje, obtoczyć w mące i usmażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Imieniny Jarosława, Marka, Wiki
114 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Morszczuk w cieście WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Krewetki w sosie serowym Amiro Karp w kapuście i fasoli Śledź z rusztu

Tagi:
- Licznik - 003596

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!