Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
LESZCZ SMAŻONY - ynkla : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
LESZCZ SMAŻONY - ynkla
Składniki

1 ryba (ok. 1 kg)
10 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
szczypta cukru
sól
pieprz
1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Skrajać filety, pokrajać na porcje, obtoczyć w mące i usmażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Oprószyć solą i odrobiną cukru. Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

WĘGORZ NA MAŚLE RYBA PO WARSZAWSKU Dorsz duszony z porem Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi Węgorz wędzony

Tagi:
- Licznik - 004315

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!