Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Krewetki z ananasem : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Krewetki z ananasem
Składniki

0,5 kg krewetek
0,25 kg ananasa z puszki


Sos:
1 papryczka chili
1 posiekana cebula dymka
2 drobno posiekane ząbki czosnku
3 łyżki octu winnego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka posiekanego imbiru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 ml soku pomarańczowego
100 ml wody

Sposób przygotowania

Ananasy kroimy w kostkę. Krewetki obieramy i usuwamy żyłki. Papryczkę chili czyścimy z pestek i siekamy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok ananasowy z puszki i pozostałe skład­niki sosu. Gotujemy, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodajemy krewetki i ananasy. Gotujemy przez dwie minuty.

Podajemy z ugotowanym ryżem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Węgorz smażony ZUPA RYBNA Z KARPIA Krewetki w sosie serowym Amiro Filet z dorsza ze szpinakiem WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE

Tagi:
- Licznik - 003916

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!