Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
0,5 kg krewetek
0,25 kg ananasa z puszki
Sos:
1 papryczka chili
1 posiekana cebula dymka
2 drobno posiekane ząbki czosnku
3 łyżki octu winnego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka posiekanego imbiru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 ml soku pomarańczowego
100 ml wody
Ananasy kroimy w kostkę. Krewetki obieramy i usuwamy żyłki. Papryczkę chili czyścimy z pestek i siekamy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok ananasowy z puszki i pozostałe składÂniki sosu. Gotujemy, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodajemy krewetki i ananasy. Gotujemy przez dwie minuty.
Podajemy z ugotowanym ryżem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku
"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado Sum na zimno Karp smażony Wigilia RYBA PO WARSZAWSKU
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!